Hvordan kan man få stress af kommerciel succes?

Respekt for Andreas Bo!

I hans nyeste kursændring er han et perfekt eksempel på, hvad der sker når svaghed er lig med overforbrugt styrke!

Det fortalte han om forleden i Vi Ses Hos Clement:

At gå fra kæmpe kommerciel succes som komiker og samtidig semitilfreds stressramt til at skifte spor og indrette sit liv, hvor han lever fuldstændig i sync med det, som han selv finder mest givende indenfor sit felt. Uagtet at mange glade kunder måske vil ”smutte fra butikken” og at hans økonomiske succes (måske) går fløjten. For hvad nu, hvis der ikke kom nye kunder til næste step på rejsen?

Kender du det? At der er gået autopilot i din hverdag og du trænger til noget ”mere”. Men der er gang i forretningen og man skal jo nødigt klage, så du undskylder det med, at du bare skal tage dig sammen. Du skal ikke tage dig sammen. Det er SÅ vigtigt, at gøre meget mere af det, vi inderligt brænder for og tror på. Ellers ender vi med at bruge mere energi end vi får igen. Og så stemmer regnskabet ikke og vi får behov for at ”lade op” i vores fritid. Og det er slet ikke meningen! Fritiden er ikke til for, at lade dig op, så du kan mestre dit arbejde!

I en tidligere virksomhed, som jeg har etableret, har jeg haft det præcis sådan. Det kom der faktisk ikke ret meget godt ud af – i længden. Det var en økonomisk succes og grunden til, at jeg til sidst havde økonomi til at gå HELT nye veje og følge mine passioner. Og det er jeg taknemmelig for. Men det var bestemt ikke et job, der nærede mig og gav mig ild i øjnene. Og så går det ligesom ikke i længden.

Så hvis du kender følelsen og gerne vil holde i længden som selvstændig, så kan det være, at du skal gøre nogle ting anderledes? Det kan måske bare være små ting, der skal justeres i din hverdag. Du behøver nødvendigvis ikke at skifte fuldstændig spor og starte helt forfra som selvstændig. Det kan jo være, at du faktisk elsker dit felt, men ”bare lige” trænger til, at lave mere af det, som du virkelig brænder for indenfor feltet. Du kan jo bare gøre ligesom Andreas Bo: Forfine og nuancere dit håndværk og gå med den retning, der føles mest givende for dig selv. Og så beslutte at lade resten ligge – også selvom der findes et marked så stort til det.

Dét er netop en god definition af succes!

(Se klippet med Andreas Bo fra min 12.07)

https://www.dr.dk/tv/se/vi-ses-hos-clement/vi-ses-hos-clement-39#!/12:07

Indlæg skrevet i

Efterlad en kommentar