Sådan får du modet til at tage springet og blive selvstændig

I min virksomhed oplever jeg, at langt de fleste, der har en drøm om at blive selvstændige, har én ting til fælles, som virkelig spænder ben for at få realiseret drømmen.

 

Denne ene ting er:

FRYGT…

Frygten for ikke at have noget økonomisk sikkerhedsnet

Frygten for, hvad man skal stille op, hvis det nu ikke går

Frygten for ikke at være ”god nok”, kan smelte selv den hårdeste is i maven.

 

Mange siger til mig: ”Du er selvstændig, hvor er det sejt at du tør!”

Til det kan jeg bare sige, at det at blive selvstændig IKKE handler om at turde. Det handler om at have lyst!

 

Så hvad er det, der sker, når du bliver lammet af frygt og tænker, at ”Nej, det er nok ikke lige nu, jeg skal være selvstændig”?

Og hvordan får du ”bustet” frygten, så du kan træffe den rigtige beslutning for din fremtid?

 

Det vil jeg forsøge at give dig mit bud på her.

 

Frygt er en strategi, som din hjerne opstiller, så snart den udser fare for ændringer i din rutine. Hjernen elsker rutiner og vil blot sikre, at din hverdag bliver så let som muligt. Det er ren instinktiv overlevelse – ikke nødvendigvis virkelighed!

 

For du kan sagtens mærke frygten samtidig med, at dit hjerte fortæller dig, at din store drøm skal udleves og at den vil bidrage både til dig selv og dine fremtidige kunder.

 

Din frygtstrategi kan tage udgangspunkt i flere ting, der alle får dig til at stå stille, være apatisk og ude af stand til at træffe en beslutning omkring dit iværksætteri:

 

Ubeslutsom og afventende…

”Jeg vil gerne, men har ikke lige tid”. ”Jeg skal bare lige holde denne mulighed åben og så tror jeg, at det nok skal gå med tiden..”

Disse undskyldninger er ærketypiske for at passe på sig selv og undgå risikoen for fiasko.

Og dermed også muligheden for succes med din drøm, fordi du ikke rigtigt får gjort noget ved den!

 

Udover at ”lurepasse” din drøm, så kan en anden frygtstrategi være

 

Perfektionisme…

”Når nu jeg har styr på det og det, SÅ kan jeg komme i gang.”

Jeg er 100 % for, at man forbereder sig ordentligt til at lancere et iværksætteri, men når perfektionismen afholder dig fra momentum, er det ikke en fordelagtig situation.

 

En anden frygtstrategi er

 

Anklage…

”Det er bare fordi den og den ikke gør sådan og sådan, at jeg ikke er nået i mål”.

Selvfølgelig er vi afhængige af de relationer, som vi indgår i, men det kan ALDRIG være de andres skyld, at din drøm ikke kan realiseres.

 

Så husk på, at din frygt kan se ud på mange forskellige måder og at den ikke nødvendigvis er VIRKELIGHED!

 

Jeg vil også fortælle dig, at du ALTID vil have frygten med dig. Det er en overlevelsesstrategi, så den er del af at det, at være menneske.

 

Det handler derfor ikke om at udradere frygten. Det handler om, at afkode den, så den ikke tærer på din energi og holder dig fastlåst der, hvor det måske ikke er hensigtsmæssigt, at den holder dig fastlåst.

 

Her er mine 3 bud på, hvordan du bedst kan buste dine frygtstrategier og ikke lade dem styre din drøm:

 

Mindset

Du kan lære hvad der skal til, for at afkode om den situation, som du har skabt, er sand eller falsk.

Det kunne være situationen: ”Jeg er ikke god nok”. Du kan lære at afkode om du reelt mangler kompetence og/eller hjælp eller om det er dit ego, der modarbejder dig.

 

Strategi

Jo mere plan du har, jo mere kontrol og jo mere overblik!

Der er lavet undersøgelser på, at din sandsynlighed for at nå dine mål er flere gang større, hvis du noterer dine mål ned og gør dem operationelle.

 

Følgeskab

Har du før talt med en god ven omkring en svær situation og vupti! Du fik pludselig de nuancer på din situation, som du havde brug for, for at forstå den.

Det er nøjagtig det samme med følgeskab, når du skal udvikle din forretning. At have adgang til sparring fra et menneske, der selv har gået vejen før dig, kan sikre din virksomheds succes. Ikke fordi du ikke er god nok, men fordi du skal have spejlet dine ideer for at få alle de fine nuancer, som skal få dig i mål med din virksomhed.

 

Din mission er vigtigere end dine mindreværdskomplekser!

Hvis du har en drøm, som du gerne vil ud i verden med, så har du et ansvar. Et ansvar overfor dig selv og overfor omverdenen, som potentielt kan have glæde af dit bidrag.

ALLE har et bidrag og hvis din drøm er, at blive selvstændig, så er livet alt for kort til at lurepasse og ikke få taget handling. Det KAN lade sig gøre at leve godt af dine passioner.

 

Hvis du finder dette interessant og vil du gerne bryde igennem som selvstændig og leve godt af dine passioner, så tage et kig på mit 1:1 forløb lige her

 

Kærlig hilsen Mette

Indlæg skrevet i

Efterlad en kommentar