Malene Akpuaka Brandt Andersen fra Motikon

Intro af Malene fra MotikonMalene canva

“Jeg hedder Malene, og jeg er selvstændig konsulent i mit firma Motikon. Her hjælper jeg mennesker, der arbejder med mennesker, med at skabe endnu bedre resultater med deres samtaler. Det gør jeg, fordi jeg selv har oplevet, hvor lidt der egentlig skal til for at få energi og arbejdsglæde ud af at holde samtaler, der gør en forskel.

Med de rigtige redskaber, træning og personlig udvikling, tror jeg på, at alle kan lære at holde samtaler, der gør en forskel for begge parter.

Helt konkret arbejder jeg med at lære mennesker Den Motiverende Samtale. En metode, som netop kan gøre en forskel for både professionel og borger/klient. Det er blandt andet derfor jeg elsker mit arbejde. Fordi jeg kan hjælpe “dobbelt”.

Samtidig er det en metode, der er meget tilfredsstillende at bruge og udviklende at lære.

Den arbejder på mange planer. Det er den perfekte blanding af teori og forskning på den ene side og bevidsthedsskabelse samt personlig udvikling på den anden.”

 

Jeg har stillet Malene nogle spørgsmål i forbindelse med iværksætteri. Du kan læse med her, hvad hun svarede.

 

Hvad er det bedste råd, du har fået og som du bruger i forhold til dit eget iværksætteri?

“Bliv ved. Bliv ved. Bliv ved. Som forholdsvis ny iværksætter er det stadig mit mantra. Jeg VED, at når jeg først kommer ud med mine ydelser til kunden, så gør det en forskel, og kunderne er begejstrede. Det skal jeg minde mig selv om, når det i første omgang er svært at få kunder. At jeg skal blive ved, fordi det jeg kan er godt og vigtigt.

Jeg er måske heldig på den måde. At jeg ved, at jeg kan, og at jeg ved, at jeg i mit tidligere arbejde gjorde en stor forskel med de samme ydelser, som jeg tilbyder nu. Så jeg kan se guleroden. Og alligevel, så var jeg sgi nok stoppet nu, hvis jeg ikke havde haft mit mantra. “Det er kun dem, der bliver ved, som får succes.””

 

Beskriv den bedste erfaring, du har gjort til i forhold til dit eget iværksætteri – og som du vil give videre til andre?

“Den er lidt dobbelt. For den ene side af erfaringen er, at du ikke skal lytte til andre, eller kigge alt for meget på, hvad andre gør. Find én eller to personer, som du stoler på (evt. en anden iværksætter eller en mentor) og hold dig så til dem. Der er SÅ mange, der har gode idéer og holdninger til, hvordan du bedst kan drive dit firma. Hvordan du bedst kan få succes. For mig har det været mere forvirrende end hjælpsomt. Og det har givet ro at beslutte kun at lytte/stole på 1-2 personer.

Den anden side af erfaringen er så paradoksalt nok, at det også kan være rart at møde andre iværksættere og finde ud af, at du ikke er alene med din utryghed, usikkerhed, spontane glæde, og hvad der ellers må komme af følelser, når du er iværksætter.”

 

Beskriv din bedste kundeoplevelse?

“Jeg elsker, når kunderne brænder for det samme som mig. Når de kan se, at det kan lade sig gøre og siger: “Dét dér! Det vil vi også kunne!” Den oplevelse har jeg ofte. og jeg elsker, når jeg får inspireret andre mennesker til at rykke sig. Til at blive ved med at arbejde for at blive bedre – både for deres egen skyld og for de mennesker, de arbejder med. Så føler jeg virkelig, at jeg gør en forskel.”

 

Hvad er dit bedste tip til selvledelse som soloselvstændig?

“Jeg er iværksætter, fordi jeg brænder, for det jeg kan, og for det jeg laver. Og fordi jeg netop vil lede mig selv og ikke vil ledes af andre.

Mit bedste tip er at huske på det. At huske på, at du ikke nødvendigvis skal lede dig selv, som andre ville lede dig – eller som andre leder sig selv. Nu er det dig, der leder – på din måde. Og det tager måske lidt tid at finde den måde. Men i sidste ende er det vel bl.a. derfor, at vi har valgt at være selvstændige. For at lede os selv lige som det passer os allerbedst. Så giv plads til dig, når du leder dig selv.

Nøjagtigt det, som jeg også arbejder med både i min undervisning og i samtaler. Find ind til det, der er vigtigt for dig. Giv plads til dine ønsker og drømme.”

 

Med det du ved i dag, er der noget, som du ville have gjort anderledes, end da du startede ud?

“Ja, jeg ville være gået hurtigere til handling og have skruet lidt ned for tankerne, hvis jeg havde kunnet. Og så ville jeg hurtigere have henvendt mig til mennesker, der ved noget om at være iværksætter, og som kunne hjælpe mig med at komme igang på en måde, som de ved virker.”

 

Hvis du vil vide mere om Malene og Motikon:Malene

 

Se mere på Malenes hjemmeside web

Følg Motikons Facebookside her facebook-ikon

Du kan tilmelde dig Malenes inspirerende nyhedsbrev her og samtidig modtage et gratis videokursus om den motiverende samtalebrev

Arbejder du med mennesker og forandring?

Malene afholder i aften, den 17/1 2016, et gratis online foredrag, hvor du kan få indsigt i helt simple redskaber til, at kunne gøre en endnu større forskel i dit arbejde. Tilmeld dig HER

(Kan du ikke, så kan du tilmelde dig alligevel og få tilsendt genudsendelsen)

 

Du kan også læse mere om Motikons uddannelse i den motiverende samtale lige her!

Efterlad en kommentar