Kristina Kristensen fra Læsekarrusellen

Intro af Kristina fra Læsekarrusellenkristinacanva

“Jeg hedder Kristina Kristensen, er privat læsevejleder og jeg driver Læsekarrusellen, hvor jeg hjælper børn, som har svært ved at læse og deres forældre. Ikke at kunne læse er i vores informationssamfund meget invaliderende for børnene og som forældre bekymres man i denne forbindelse meget om barnets fremtid.

Jeg tror på, at vi alle er født med unikke kompetencer, og at vi alle kan lære at læse – det foregår bare på forskellige måder og i forskellige tempi.

Jeg ser forældrene som en kæmpe uudnyttet ressource i forhold til børns læseudvikling. Derfor sidder forældrene med, når jeg underviser børnene. Så jeg samtidigvejleder dem, så de klædes på til at kunne støtte deres barns læseudvikling.”

 

Jeg har stillet Kristina nogle spørgsmål i forbindelse med iværksætteri. Du kan læse med her, hvad hun svarede.

 

Hvad er det bedste råd, du har fået og som du bruger i forhold til dit eget iværksætteri?

“Det bedste råd jeg har fået som iværksætter er: ”Gør det du er bedst til og hold dig til det!”

Når jeg tænker på denne sætning, så er det altid soleklart for mig, hvilke opgaver jeg skal sige ”ja tak” eller ”nej tak” til. Samtidig er det også med til at sikre mig, at jeg holder mig til konceptet, når jeg arbejder med nye ideer, og når jeg prioriterer opgaver”

 

Beskriv den bedste erfaring, du har gjort til i forhold til dit eget iværksætteri – og som du vil give videre til andre?

“Min bedste erfaring som iværksætter er følelsen af frihed. Jeg har sådan helt dybtfølt følelsen af lettelse og frihed – jeg bestemmer selv.

Jo, jeg arbejder meget mere nu, end da jeg var lønmedarbejder, men jeg bestemmer selv, prioriterer selv og ser selv resultaterne. For mig er det det hele værd.”

 

Beskriv din bedste kundeoplevelse?

“Min bedste kundeoplevelse er lykkeligvis tilbagevendende. Når jeg har afsluttet et 25 timers kursus (som er uden forældre), så kommer barn og forældre til en afsluttende samtale. Her fortæller jeg om barnets resultater på kurset, og vi drøfter forældrenes mange muligheder for at støtte op om barnets videre læseudvikling.

I forbindelse med disse møder er forældrene meget taknemmelige, og de fortæller om de små tegn på deres barns udvikling, som dehar bemærket. Det skønneste er dog, når forældrene beskriver den glæde, som deres barn har fundet ved læsningen – så stråler deres øjne og glæden over deres barns fremskridt lyser ud af dem.

Så ved jeg, at mit job også har stor værdi for andre end mig.”

 

Hvad er dit bedste tip til selvledelse som soloselvstændig?

“Mit bedste tip til selvledelse er at skrive alle opgaver ind i en kalender med et realistisk tidsforbrug. Det giver mig et stort overblik, samt et realistisk syn på, hvad jeg egentligt kan forvente af mig selv i løbet af en arbejdsuge.

Efter jeg er begyndt på at skrive alle opgaver i kalenderen, undgår jeg selvbebrejdelsen: ”jeg skulle have haft nået noget mere i dag”. Som evig tidsoptimist er der dejligt at nå til en erkendelse af, hvad der er realistisk at få lavet på en uge.”

 

Med det du ved i dag, er der noget, som du ville have gjort anderledes, end da du startede ud?

“Jeg forestillede mig, at det ville gå langsomt med at starte en ny virksomhed. Derfor valgte jeg at tage to moduler af min pædagogiske diplomuddannelse i løbet af det første halve år, hvor jeg startede virksomheden op. Det blev godt nok meget arbejde, for virksomheden blomstrede hurtigt, og jeg fik en del kunder samtidig med, at jeg ikke havde nogle faste rutiner i virksomheden.

Set i bagkundskabens klare lys, skulle jeg have adskilt uddannelse og opstart af virksomhed. Nu er det første halve år næsten gået, og jeg glæder mig til at kunne fokusere helt på min virksomhed.”

 

Andet, som du gerne vil dele?

“Opbakning fra familien er vigtig for mig. De skal acceptere, at der er meget arbejde, og at jeg har brug for at snakke en del med dem om min virksomhed.”

 

 

Hvis du vil vide mere om Kristina og Læsekarrusellen:

kristina

Se mere på Kristinas hjemmeside web

Følg Læsekarrusellens Facebookside her for info og tips facebook-ikon

Efterlad en kommentar